Stæsjet mitt

Jeg liker gadgets! Og jeg digger symaskiner som sier pip! Elektroniske symaskiner med bruksanvisninger tykke som koranen er min favoritt.

Det er ingen hemmelighet at min motivasjon for å sy for salg på mojodesign var for å få råd til nyere og bedre symaskiner. Nå har jeg de maskinene jeg ønsker meg tror jeg.

Som en annen hobbysydame så flott skrev det: Det koster å være kar, men det er jammen ikke billig å være sydame heller… fnis

Symaskin

Først har vi Janomegullet som er en trofast sak som har fulgt meg i ca 11 år. det er en MC4000 og dengang den ble kjøpt kostet den kr 11 000, som var ganske mye for en symaskin i 1998! Men den har vært verdt hver eneste krone, jeg har aldri hatt noe tøys med den. Den har over 100 forskjellige sting, sier pip, pip når man stiller den inn og har en liten monokrom skjerm, som var ganske fiffig på en symaskin på den tiden. Dette bildet har jeg rappa på nettet, takk for lånet inntil jeg får tatt et av mitt eget gull.

Janome MC4000

Overlock

Da jeg begynte å sy klær fikk jeg fort lyst på en overlockmaskin og kjøpte en Janome MC Compulock888.

Jeg visste ikke hva jeg bestilte for jeg hadde aldri sydd på en overlock før, og min naive glede over å ha en maskin som kuttet stoffet mens den sydde det sammen henger nesten i fortsatt, jeg elsker den maskinen! At den i tillegg har en touchscreen som sier pip-pip gjør den bare enda mer fantastisk i mine øyne. Under her et bilde av min første overlocksøm, jeg syns det var så fantastisk av jeg fotodokumenterte det for evigheten…

https://i1.wp.com/janome.com/documents/Image/Machines/compulock.jpg

Janome MC Compulock888

Broderimaskin/symaskin

På syforumet var det en del som broderte søte saker på barneklærne sine og jeg fikk så veldig lyst på en broderimaskin. Da Ohelene sin Janome MC10001 var til salgs visste jeg at jeg fikk en maskin som det var stelt godt med og jeg slo til. Siden jeg har jobbet ved siden av hele veien har jeg ikke fått noe særlig tid til å sette meg inn i dette med broderier og har bare brodert navn og de innebygde broderiene, noe som er synd og skam! Håper å finne ut av dette mer etterhvert. Dette er en maskin som kostet hårreisende 40 000,- ny, men som med alle andre “datamaskiner” tapte den seg raskt i verdi slik at den ble tilgjengelig også for meg. Den har en stor farge touchscreen og piper fint den også. Dette var min bursdagspresang til meg selv. Siden vidunderet også er en symaskin fikk Amanda arve Janomegullet da den nye kom i hus.

https://i0.wp.com/beta.asoundstrategy.com/sitemaster/userUploads/site50/product3695_media4447.jpg

Janome MC10001

Coverlock

Da jeg kjøpte overlocken var en av grunnene at det var en kombimaskin, som kunne sy både overlock og coverlock, men jeg kan med hånden på hjertet si at jeg ikke en gang har skrudd den om til en coverlock alene. Så da måtte jeg kjøpe en Janome coverpro 1000CP til meg selv i julegave. Dette er en mekanisk maskin, så den kan ikke pipe, og det eneste den gjør er å sy den tvillingsømmen du ser nederst på t-skjorter. Og før jeg kan gjøre det må jeg tre om tre trådsneller! Det er mye jobb for lite, men det blir så lekkert! Så da Ingrid fikk seg en sånn her forsto jeg fort at jeg bare måtte ha en jeg også og da var det jo flaks at julen nærmet seg.

Klikk for stort bilde

Janome Coverpro1000CP

Filtemaskin

Til slutt har jeg en morsom liten sak som jeg dessverre aldri finner tid til å leke med. Det er en ren filtemaskin, det eneste den kan er å slå ull inn i annen ull, men det blir lekre effekter av det.

Janome Xpression 725

Broderier

Ingrid og jeg var på et kurs i stingsetting med Trevor, og der solgte de hans broderier, de var så lekre at vi spleiset på alle de du ser bilde av under her:
Advertisements

2 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Hei Lissen!

  Jeg har sett på bloggen din og du er jo et naturtalent:)

  Jeg er på utkikk etter en syerske som jeg kan samarbeide med, og
  kan designe hundeklær i helt egen stil, men noe rimelig slik at
  hvem som helst kan kjøpe det. Kunne dette høres interessant for deg?

  Ta gjerne kontakt om du er interessert i å høre mer:)

  Mvh
  Cecilie

 2. Takk for superhyggelig kommentar. Jeg har dessverre ikke kapasitet til å ta på meg noe mer, men en av de mest kreative og grundige sydamene jeg vet om har en side som heter Piabua, kanskje spørre henne?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: